Ontdek de streek

Huyze Basyn ligt in het gezellige stadje Lo, gekend voor zijn Caesarsboom, duiventoren en koekjes van Jules Destrooper. Lo ligt in het hart van de Westhoek, die bekoort door zijn authentieke charme, mooie natuur en oorlogsgeschiedenis. De historische stadjes Diksmuide, Ieper en Veurne liggen op een boogscheut. Bezoek er één van de talrijke bezienswaardigheden, ga er shoppen of geniet er van een gezellig terrasje in een historisch decor. Een uitstapje naar het strand of over de schreve naar Frankrijk mag tijdens je vakantie in Huyze Basyn ook niet ontbreken. En ben je op zoek naar rust en stilte, dan ben je in de Westhoek ook zeker aan het juiste adres.

Wandel- en fietsparadijs

Huyze Basyn ligt in een uitgestrekt wandel- en fietsparadijs. Stippel zelf je route uit aan de hand van knooppunten of volg een van de talrijke uitgestippelde routes. Trek je wandelschoenen aan voor een verkwikkende wandeling langs het strand, in het bos of langs rustige veldwegen en waterlopen. Of in één van de unieke natuurdomeinen in de buurt. Ook de fietsmogelijkheden zijn haast eindeloos. Wat dacht je van een bierfietsroute, een fietstocht in het spoor van de Eerste Wereldoorlog of een grensoverschrijdend fietstochtje? Mag het wat uitdagender, waag je dan eens aan een beklimming van de Kemmelberg. Kortom, voor elk wat wils.

Speelplezier

Overal in de Westhoek kunnen kinderen hun hartje ophalen. Een dagje plezier in een pretpark (Plopsaland, Bellewaerde), een dierenpark (De Zonnegloed) of een waterpark (Plopsaqua, Aquapark Bellewaerde) zal zeker op gejuich onthaald worden. Maar er is nog zo veel meer om kinderen te verrassen, zoals originele speeltuinen, kindvriendelijke musea, speurtochten en fietsroutes op kindermaat met de figuurtjes Jaek en Nink. En natuurlijk ook altijd speelplezier verzekerd tijdens een uitstapje naar zee.

 

Culinair genot

Huyze Basyn ligt in de achtertuin van Biscuiterie Jules Destrooper. Breng dus zeker een bezoekje aan het bezoekerscentrum en laat je verleiden door een ruim assortiment aan heerlijke koekjes.

Al even bekend is de Trappist Westvleteren, waarvan de Westvleteren 12 enkele jaren geleden als beste bier ter wereld werd uitgeroepen. Dit begeerde bier kan je degusteren en kopen in café In de Vrede, in de schaduw van de Sint-Sixtusabdij. Ook een bezoek aan Brouwerij St. Bernardus met zijn unieke rooftopbar Bar Bernard loont zeker de moeite.

Laat je ook verleiden door de vele authentieke streekbieren en ambachtelijke hoeve- en streekproducten.